ponedeljek, 2. marec 2020

9. dan

Tudi nepopolna krogla se speče

Danes smo se v šolo odpravile nekoliko kasneje, saj smo bile še nekoliko utrujene od skoraj deseturne vožnje s severa Finske. Kot vedno smo se do šole odpravile z mestnim avtobusom, le da smo tokrat odšle v drugi del WinNove.
 Teden smo tako namesto v laboratoriju začele v šolski pekarni in slaščičarni. Gospa Tiina nas je pred tem popeljala po tem delu šole, kjer so nam na kratko predstavili programe. Tako smo videli dijake, ki so se učili nege ljudi, friziranja, računalništva, tehnike, kuhanja ter seveda peke peciva, kruha in slaščic.

Preden smo začele z delom, smo se primerno zaščitile, da smo ohranjale higieno v pekarni. Nekaj časa smo opazovale ostale pri delu ter profesionalno degustirale njihove izdelke. Nato so nam ponudili, da začinjeno sladko testo zvaljamo v kroglice, kar nam je povzročalo nemalo težav. Na srečo so z nami delali Finski dijaki, ki so ohranjali dobro povprečje popolnih kroglic. Glede na to, da smo na koncu dobile vrečo pekovskih dobrot, se vseeno nismo tako slabo odrezale. Preostanek dneva je tako minil v poizkušanju peciva.Se beremo jutri!

Ni komentarjev:

Objavite komentar