četrtek, 5. marec 2020

12.dan

V pekarni še nikoli lepše

Tako kot skoraj vse prejšnje dni smo se tudi danes prebudile okoli sedme ure in dan začele z zajtrkom. Jutranji pogled skozi okno je bil zasnežen, prava zimska pravljica, naletavanje snega pa čez celoten dan ni prenehalo. 
Z avtobusom smo se odpeljale do šole, s peko v šolski pekarni pa smo začele kasneje kot prejšnje dni tega tedna. Namreč gospa Tiina nam je rezervirala termin v šolskem kozmetičnem salonu, kjer so nas vseh sedem profesionalno naličili dijaki, ki so v tem času opravljali prakso.


 Olepšane smo se kasneje odpravile v šolsko pekarno, kjer smo z istimi dijaki nadaljevale s peko. 

 
Razdelile smo se v skupine in v le teh pripravljale različne stvari, kot so peka maslenih piškotov in piškotov z mandlji, ki smo jih kasneje tudi nadevale s sladkim polnilom. Prav tako smo pripravile žepke iz kvašenega testa polnjene z mletim mesom in čebulo ocvrte v olju ter vegetarijanske žepke s sirom in papriko, ki pa so bili pečeni v pečici.


 


Degustacija mesnih žepkov 


Po končani peki smo pekarno pomagale še pospraviti in se nato poslovile od dijakov, saj smo jih videle zadnjič. Gospa Johanna nam je za domov v vrečko zavila še par mesnih in par vegi žepkov ter kar dve pletenici, ki smo jih pomagale pripraviti v torek.  Tako kot vse preostale prejšnje dni smo se vrnile v hostel in dan preživele precej sproščeno. Ker pa je to naše zadnje popoldne v Poriju, smo se punce odpravile še na kratek sprehod po samem mestu, dan pa smo zaključile z družabnimi igrami ter z dobrotami s pekarne.
Priprava pletenice in sproščeno vzdušje ob družabnih igrah


Se beremo jutri!

Ni komentarjev:

Objavite komentar