sobota, 7. marec 2020

14. dan

Od Sibeliusa do utrdbe

Zbudile smo se navse zgodaj zjutraj, pojedle zajtrk, ter začele z ogledi po Helsinkih. S tramvajem smo se odpravile do parka, kjer se nahaja Sibelius Monument, spomenik posvečen finskemu skladatelju Sibeliusu. 

Potem smo se odpravile v mestno jedro Helsinkov. Tam smo si ogledale velikansko helsinško protestantsko katedralo, ki je od znotraj in zunaj naravnost veličastna. Ker pa smo si Helsinke želele ogledati z druge perspektive, smo odšle na helsinško razgledno kolo. Tam smo naredile nekaj čudovitih slik. 
Nato pa smo se lačne odpravile v picerijo. Tam smo spoznale super zabavnega natakarja. Po končanem kosilu smo se odpravile na ogled pravoslavne katedrale Uspenski, ki v notranjosti skriva zlato veličastnost. 


Po ogledu katedrale smo jo s trajektom mahnile na Suomenlinno, morsko utrdbo na otoku. Suomenllina skriva veliko skritih kotičkov in temnih predorov, ki smo jih raziskale. Otok je prežet z zgodovino, me pa smo bile navdušene. Po čudovitem obisku utrdbe smo šle v hostel večerjat ter se pripravile na počitek za jutrišnji zgodnji let domov.
Se beremo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar