sobota, 29. februar 2020

7. Dan

Iskanje snega

Včeraj smo po skoraj enem tednu iskanja, končno, našle sneg. Seveda, pa se ne zadovoljimo samo s kepo na enem peronu. Iz tega razloga smo šle na nočni vlak do Rovaniemija. Bila je dolga in rahlo naporna noč, a vse se je zdelo vredno, ko smo stopile iz vlaka na zasneženo postajo na severu finske. Skupaj s snegom je seveda prišlo tudi zelo mrzlih -20 stopinj.

Po nekaj čakanja smo prispele na našo prvo destinacijo. Hkrati tudi destinacijo, zaradi katere smo se vodilno odločille, da sploh pridemo sem. Prišle smo v Božičkovo vas.

Najprej smo se skupinsko slikale z Božičkom, nato pa šle še naokoli.
Videle smo vprego s severnimi jeleni in vprego s huskyji. Prečkali smo arktični krog, si pogledali hišo snežakov in odposlale smo par razglednic iz uradne Božičkove pošte.Hoteli smo si obiskati tudi gospo Božičkovo, a je bila žal na vikend oddihu. Po končanem ogledu smo si ogladale tudi Arktikum - arktični muzej. Tam smo si ogledali ljudstvo Sami, divje živali iz arktike in vpliv podnebnih sprememb na območje arktike. Najboljši pa se nam je zdel simulator severnega sija.
Ker pa nismo zadovoljne z malim, se bomo danes ponoči okoli enih odpravile še na ogled severnega sija in upale na najboljše. Rezultate, dobre ali slabe, vam sporočimo jutri.
Se beremo!

1 komentar:

  1. Super blog! Vsak dan komaj čakam na novo objavo. Iz vsakega zapisa kar seva vaše veselje in zadovoljstvo. Pa tudi slike so super.

    OdgovoriIzbriši