torek, 25. februar 2020

3. Dan iskanja


Še kar iščemo sneg

Danes smo se že ob zgodnji jutranji uri odpravili na pot do mesta Turku. Tam smo obiskali University of applied science.
Spoznali smo Eijao, ki je že prej obiskala Slovenijo s svojimi dijaki. Ogledali smo si mnogo laboratorijev in še več naprav, o katerih smo govorili pri pouku, ampak jih še nismo videli.
Po našem ogledu nas je voznik (=profesor Mikko) vodil v jedrsko elektrarno. Tam smo punce poganjale kolo, da smo prižgale luč. Čisto izkoriščanje turistov za proizvodnjo energije. Spoznavale smo radiacijo različnih predmetov in dvigalo, ki potuje 420m pod zemljo. Nekatere so tudi poslušale filmček o tem, kako pridobijo energijo iz urana. Ostale smo ta čas pritiskale gumbke, ki so iz makete ven pripeljale del zgradbe.


 Smo pa danes tudi ugotovile, da nam je profesorica včeraj zakrila dejstvo, da ima rojstni dan. Zato smo ji pripravile že narejeno slavno finsko sladico Mammi s sladoledom in ji zapele.


Sedaj pa, da razščistimo, kaj se je zgodilo v nedeljo zvečer. Kupile smo karte za poseben izlet, o katerem vam bomo več povedale, ko najdemo sneg. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar